Coastline Realty, Lake Worth, Florida

Perjantai, syyskuu 04, 2015 USAsuomeksi Omat Blogit


Tervetuloa  Kirjaudu Hyvää nimipäivää: Ansa!    Lähetä tämä sivu
       USAsuomeksi kotisivuksi  
KK Car yhtiöt, autokauppaan, autonvuokraukseen ja vientitoimintaan

Floridan aika - EST


Click for West Palm Beach, Florida Forecast
 Caribbean Hurricane watch
Click for West Palm Beach, Florida Forecast

  
Click for West Palm Beach, Florida Forecast

 


 


 Suuntana Yhdysvallat?
 Etsi lennot ja
 Varaa hotellit
Liikeluettelo
 Autot & Veneet
 Kauneus & Terveys
 Kiertoon
 Kiinteistövälitys
 Korut ja Taide
 Kuljetukset
 Laki & Kirjanpito
 Matkailu
 Muut palvelut
 Pankki & Vakuutukset
 Ruoka ja juoma
 Seurakunnat & Kerhot
 Sisustus
 Tietotekniikka
 Urheilu & Harrastukset

Lisää...

Ilmoitukset
 Asuntokauppa
 Autot
 Henk.koht.
 Kiertoon
 Muut palvelut
 Myydään
 Työpaikat
 Vuokrataan
 Vuokrattavana

Lisää uusi ilmoitus

Suomenlinna, Helsinki
Klikkaa kuvaa ja siirry Suomi-Kameroiden valikkosivulle. Tämä kuva tulee Helsingistä Suomenlinnasta.
Kamerakuva Floridasta
Boynton Inlet,  FL


 
 
Kameroita

 Kameroita Suomessa
 Palm Beach kameroita

 

 


AFCC-Kerhotalo, Lake Worth, Florida 
Avaruuskuvat
Päivän avaruuskuva
Mars-kuvat

NASAn suora TV-lähetys

Raha

 Valuuttakurssit FIN 
 Pörssikurssit Suomessa 
 Pörssikurssit USAssa 
 Florida Lottery 
 Veikkaus 
 Valuuttakonversiot 

Verkkopankki

 Alandsbanken 
 Handelsbanken 
 Nordea 
 Osuuspankki 
 Danske Bank 
 Bank Atlantic 
 Bank Of America 
 Riverside National Bank 
 SunTrust 
 Wells Fargo 
 Chase Bank 

Hyödyllistä

 SUOMIKAUPPA.FI 
 Kotikirkko Thailand 
 Lentoaikataulut 
 Miami Airport 
 FLL Airport 
 Palm Beach Airport 
 Helsinki/Lentoasema 
 American Embassy 
 Embassy Of Finland 
 Kunniakonsuli Floridassa 
 Amadeus - matkalinkit 
 Tilastotietoja Floridasta 
 Kuvakartat Amerikasta 
 Karttahaku Suomesta 
 Karttahaku Amerikasta 
 Puhelinnumerohaku USA 
 Puhelinumerohaku FIN 
 Ilmainen sanakirja 
 Muuta mitat ja painot 
 Palm Beach County 
 Lantana 
 Lake Worth 
 Finlandia University 
 Fi-Am Reporter 
 Tietokoneuutiset 
 Suomen Kielikeskus 
 PBP Classifieds 
 Formula 1 Online 
 Web-kameroita FIN 
 Sähköinen kirjepostitus 
 Elävä Arkisto! 
 Raijan sanaristokkosivut 
 Ticketmaster 
 FinNALA 
 Verkkouutiset 
 Käytetyn auton verot 
 Työeläkkeesi määrä 
 Kelikamerat Suomessa 

 
 
 
Yhdysvaltojen parhaat paikat jäädä eläkkeelle listattu
Varmaankaan ei kenellekkään tule yllätyksenä, että Florida pärjäsi osavaltioista parhaiten, kun haettiin parasta paikkaa eläköityä.

WalletHubin tutkimus pureutui kuitenkin asiaan tarkemmin ja vertaili useita eri tekijöitä, kuten kustannustasoa, harrastusmahdollisuuksia, elämän laatua ja terveyspalveluita erilaisilla mittareilla. Vertailussa oli Yhdysvaltojen 150 suurinta kaupunkia.

Kaupunkien kustannusvertailussa halvimman, Teksasin Laredon ja kalleimman, Silikonilaakson pääkaupungin San Josen kustannustaso oli kaksinkertainen. Kalliita paikkoja eläkeläisille ovat myös New York, San Fransisco ja Hawaijin Honolulu. Halvimmat elinkustannukset ovat Laredon jälkeen Memphisissä (TN), Jacksonissa (MS) ja Amarillossa (TX).

Seniorikansalaiset on parhaiten työllistetty Alaskassa Anchoragessa, kun varttuneempi työvoima ei juuri kelpaa Kaliforniassa Fontanassa, Detroitissa (MI) eikä Hileahissa Floridassa.

Prosentuaalisesti eniten yli 65 vuotiaita kansalaisia löytyy Scottsdalesta (AZ), Hileahista (FL), Cape Coralista (FL) ja Honolulusta (HI), vähiten Fontanasta (CA), Grand Prairiesta (TX) ja Arizonan Gilbertistä.

Kaikki arvot yhteenlaskettuna Yhdysvaltojen parhaimmaksi paikaksi eläkevuosien viettoon valikoitui Tampa Floridassa. Seuraavaksi kokonaistilastossa tuli Phoenixin kupeessa Arizonassa sijaitseva Scottsdale ja Idahossa sijaitseva Boise. Sitten seurasi useampi floridalainen kaupunki, Cape Coral (4), Orlando (5) ja sijalla kahdeksan Port St. Lucie, numerolla 11 St. Petersburg ja numerolla 15 Pembroke Pines. Fort Lauderdale löytyy listalta numerolla 40 ja Miami 48.

Perää tässä 150 kaupungin tilastossa jää pitämään New Jerseyn Newark (150) ja Jersey City (149).

Klikkaa kuvaa ja katsele itse luetteloa tarkemmin
(8/31/15)
Palm Beachin piirikunnan evakuointisuunnitelma
Palm Beach Countyn myrskyjen aikainen evakuointisuunnitelma

Palm Beachin piirikunnassa Floridassa on upea evakuointia selventävä internet-sivu, jolle voit antaa vaikka vain talonomistajan nimen ja järjestelmä kertoo mitä mahdollisia evakuointimääräyksiä sinun on noudatettava myrksyn iskiessä alueelle.

Evakuontimääräykset koskevat kaikkia "valmistaloissa" siis vaikkapa mobile-homessa ja muualla tulvavaara-alueella piirikunnassa asuvia Kat 1 hurrikaanin tullessa. Vähäisemmissä myrskyissä ei pakollisia evakuointeja vaadita.

Klikkaa kuvaa mielenkiintoiselle sivulle
(8/28/15)
USAsuomeksi Blogikirjoitukset
USAsuomeksi.com on vuosien mittaan poikinut useita blogeja, kirjoituksia eri aiheista.
Nyt klikkaamalla kuvaa saat blogiluettelon
Ylen Areena-lähetykset
Ylen uudessa Areenassa on parempi kuvanlaatu. Käyttäjiä kiusanneesta videoiden pätkimisestä on päästy eroon myös hitaammilla yhteyksillä ulkomaillakin.

Viralliset ESTA-sivut
Yhdysvaltoihin ilman erillistä viisumia matkustavilta vaaditaan ns. ESTA-tiedot ja hallintomaksu. Tässä linkki Yhdysvaltojen hallituksen virallisille sivuille. Valitse aukeavan sivun yläreunasta haluamasi käyttökieli. Mukana myös suomi.
Klikkaa kuvaa ja siirry ESTA-sivulle.
Melkoisen hyvä sanakirja
bab.la sanakirja tarjoaa käännöksiä monelle eri kielelle, paikallisista ja arkipäiväisistä lauseista teknisempään ja erikoistuneeseen sanastoon. Erikoisuuksia sivuilla ovat synonyymisanasto, lausumisen harjoittelu, esimerkkilauseet, ja paljon muuta.
Tarkasta omat luottotietosi
Voit turvallisesti ja maksutta tarkistaa omat luottotietosi kerran vuodessa.
Luottotietojen tarkastaminen on hyödyllistä aina välillä. Jos luottoraportilla on jotakin kummallista, saatat olla tietamättäsi tietovarkauden uhri. Valtion ylläpitämä www.AnnualCreditReport.com, on osoite, jossa voit tarkistaa omat tietosi kerran vuodessa ilmaiseksi.
Voit siirtyä AnnualCredirReport-sivulle klikkaamalla kuvalinkkiä.
Suomalaisten puhelinnumerot Lantana-Lake Worthissa 1978
1878 suomea puhuvan kotitalouden puhelinnumerot vuonna 1978 Lantana - Lake Worth alueelta!
Klikkaa kuvaa. Linkistä kiitos Risto Nykäselle, linkki on nyt päivitetty.
Lake Worthin Luterilaisen seurakunnan tiedotuslehti - elokuu 2015
Lake Worthin Luterilaisen kirkon kuukausittainen uutislehti.
Klikkaa, lataa ja lue.
In Memoriam: Erik Lindström 1922-2015
Erik Wilhelm Lindström (29. toukokuuta 1922 Helsinki – 27. elokuuta 2015 oli säveltäjä, kapellimestari ja basisti, joka oli Ruotsin kansalainen mutta asui ja työskenteli koko ikänsä Suomessa. Lindström oli myös tuttu hahmo Flordan suomalaisalueella. Esa Hakala oli sopinut Lindstömin kanssa haastattelun USAsuomelle ensi viikolla.

Ensimmäisessä esiintyvässä kokoonpanossa, jossa Lindström oli mukana, soittivat hänen lisäkseen Jaakko Furman rumpuja, Sal Furman trumpettia, Herbert Katz kitaraa, Börje Sundgren saksofonia. Myöhemmin ryhmään liittyi soittamaan Nils Westerholm pianoa, Gustav Lackman pasuunaa ja Lars Lindqvist rumpuja. Ryhmän ensimmäinen laulusolisti Veljeshovissa oli Rosie Andrew (taiteilijanimi), oikealta nimeltään Rosa Rung, jonka tytär on Marion Rung.

Lindströmin yhtye voitti 24. huhtikuuta 1945 Balderin salissa pidetyn orkesterikilpailun. Lindström liittyi 1946 Ossi Aallon orkesteriin ja soitti siinä kolme vuotta.Sen jälkeen hän liittyi Onni Gideonin yhtyeeseen.

Säveltäjänä hänen uransa alkoi varsinaisesti 1952, kun hänen säveltämänsä kappale Armi levytettiin. Lindström johti vuorotellen Olli Hämeen kanssa vastaperustettua Radion tanssiorkesteria vuodesta 1957 lähtien. Vuonna 1960 Lindströmille tarjottiin levytuotantoimintaa Musiikkitalo Westerlundille jonka hän otti vastaan ja sinä aikana Lindström työskenteli Seija Järvisen, Arja Tuomarilan, Marjatta Leppäsen, Erkki Liikasen, Kai Lindin, ja Matti Heinivahon kanssa.

Lindstömin sävellys Muistatko Monrepos'n Annikki Tähden levyttämänä oli Suomen ensimmäinen kultalevy. Vuonna 1963 Lindström näki Lammilla lavatansseissa tanssittavan jenkkaa jonossa, mistä hänelle syntyi idea levyttää kitarayhtyeen kanssa letkajenkkaa.

Juha Vainio tuli vuonna 1964 mukaan artistivalikoimaan ja levytti ensimmäiseksi kappaleen "Paras rautalankayhtye", johon Lindström oli tehnyt sanoituksen. Kun Vainio levytti kappaleen "Juhannustanssit", nimettiin säestävä yhtye J. Janatuisen Jatsiyhtyeeksi. Vuonna 1965 liittyi Irwin Goodman mukaan ja teki heille ensi levytyksenään kappaleen "En kerro kuinka jouduin naimisiin.

Lindströmin sävellyksiä on levytetty yli 500, niistä iskelmiä noin 350. Hänellä oli myös yhtye Erik Lindström Dream Team, joka esiintyi muutaman kerran vuodessa.

Teksti pääosin ja kuva Wikipedia.
(8/27/15)
Lähetä kuva! Kerro juttu! Onnittele ystävääsi!
Lähetä kuva ja lyhyt juttu email-osoitteeseen info@usasuomeksi.com. Julkaisemme mielellämme onnittelusi USAsuomeksi.com sivuilla!
Klikkaa kukkaa ja pääset jo julkaistuille onnittelusivuille.
Elokuviin!
Aputoimittaja on aina välillä intoutunut menemään elokuviin.

Nuoren sukulaispojan vierailun innoittamana Aputoimittaja pakkasi tällä kerralla autoon vaimon ja sukulaispojan lisäksi puutarhatuolit, hyvin varustellun kylmäkassin ja valmista popkornia ison pussillisen ja suuntasi auton Lake Worth Roadin varrella olevaan ulkoilmateatteriin. Auringon laskiessa illalla kahdeksan pintaan, oli paikalle kertynyt autokuntia jo kahden rivin verran, ehkä kaikkiaan parikymmentä.

Vanha mielikuva amerikkalaisesta ulkoilmaelokuvateatterista pitää edelleen melkein paikkansa, tosin Floridassa parin tunnin istuminen autossa ei moottorin ollessa hiljaisena juuri miellytä.

Parasta onkin ottaa puutarhatuolit esiin ja asettua mukavasti auton etupuolelle istumaan, vääntää autoradio oikealle kanavalle elokuvaäänien saamiseksi ja katsella elokuvaa illan hiljalleen pimentyessä.

Tom Cruisen uusin toimintaelokuva ei ehkä kuitenkaan ole se kaikkein suositeltavin vaihtoehto, tilanne ehkä vaatisi paremminkin kahdenoloa pimenevässä illassa ja hieman rauhallisempaa elokuvaa. Mutta olihan se näinkin melko mukavaa.

Liput muuten maksetaan kuitenkin henkilömäärän mukaan, eikä autokunnittain kuin joskus aikanaan pohjoisemmassa.

Aputoimittaja kävi myös hieman erilaisessakin elokuvateatterissa.

Boca Ratoniin tuli jo ainakin vuosi sitten IMAX elokuvateatteri johon asiakkaita houkutellaan erityisistuimilla ja ruoka- ja juomatarjoilulla elokuvan aikana. Samanlainen teatteri on nyt aukeamassa myös Wellington Green ostoskeskukseen.

Aputoimittaja asteli jo pimenevään pienehköön, kovin tyhjään teatteriin, asettui mukavasti pehmeälle nahkaistuimelle ja sähkömoottori nosti jalat vaaka-asentoon. Paikalle kiirehtineeltä tarjoilijalta(?), paikannäyttäjältä(?) tilattiin lippuun sisältyneet juomat ja popkornit.

Tarjolla olisi ollut myös cocktaileja, olutta ja viiniä, pizzaa ja varmaan vaikka puoliraaka pihvi nälän pahemmin yllättäessä.

Elokuvateatterit ovat joutuneet kovaan kilpailuun ja kustannuspaineeseen televisioiden ominaisuuksien ja koon edelleen kasvaessa.

Kuluttajat voivat tilata Netflixin kautta kaikki uutuuselokuvat omalle, kohta seinän kokoiselle, 3D-efekteillä ja surround-äänijärjestelmällä varustetulle televisiolleen, oikaista omalle nahkasohvalle ja käydä välillä vilkaisemassa jääkaapin ja baarikaapin sisältöä.

Teattereiden onkin pakko uudistua pysyäkseen kilpailussa katsojista mukana.

Siirrä hiiri välillä kuvan päälle.
(08/30/15)
LÄNNEN PÄIVÄT JA MUITA AMERIKAN ESAN KESÄ-TAPAHTUMIA SUOMESSA -
Lännen Päivien 5-vuotisjuhlatunnelmissa Hakalan markilla

Kaunis kesäinen ja aurinkoinen ilma helli elokuisena sunnuntaina Lännen Päivä -tapahtumaa ja suurta yleisöä Hakalan markin tuntumassa. Tellervo Lahti toivotti yleisön tervetulleeksi 5-vuotisjuhlaan ja kutsui paikalle viihdekuoro Marit ja Mikot Erkki Rajamäen johdolla, samoin Esa Hakalan jonka syntymäpäivää haluttiin vielä muistaa. Kuoro lauloi Esalle Happy Birthday ensin englanniksi ja sitten suomeksi johon suuri yleisö yhtyi.

Esa kukitettiin ja kuoron lahjana uusi cd-levy ja dvd-kuoron 50-vuotisjuhlista. Kuoro esitti sen jälkeen oman ohjelmiston juhlaa varten, mm. Esan toivoman Kesän tullessa –kappaleen. Seuraavaksi oli vuorossa Seinäjoen Eläkkeensaajien tanssiryhmä Kantritanssijat ja professori Kaarina Langelandin tervehdys Floridasta. Tuomas Yli-Luukon grammari soi Viola Turpeisen sävelin. Muusikko Unto Haapa-aho lauloi säestäjänään Matti Lepänhaara.

Paikalla oli paljon Floridan suomalaisia ja siellä käyneitä Esan ystäviä. Yllätys oli kun yleisön joukossa oli näyttelijä Antti Seppä ja hänen vaimonsa, Esa kutsui Antin lavalle, hän onnitteli Esaa ja lupautui laulamaan tosi reteen pohjalaisen laulun Helapää puukko ja Lepänhaaran Matti haitareineen säesti, kappale ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Kiitokset vain Antille ja Matille kun tulitte tuomaan tervehdyksenne Esalle ja Matille kiitokset omasta esityksestään myös juhlan yllätysvieraan Antin ohella.

Myös perinteiseen tapaan oli esillä ns. Amerikan autot Martti Ritoniemen ja Jari Mäen johdolla.

Tarjolla oli myös myyntituotteita Markkinatorilla. Esa haluaa tässä vielä kiittää erikoisesti Mareja ja Mikkoja ja Tellervo Lahtea juhlien onnistumisesta. Olisi mukava jos voisimme vielä juhlia seuraavan kerran näin näyttävästi vuotuisen juhlan jälkeen 5 vuoden kuluttua. Kiitokset Teille kaikilla jotka tavalla tai toisella toitte Esalle näin näyttävän juhlan Hakalan markilla.

Esa Hakala (Ilmajoki-lehti 8/27/15)

Klikkaa otsikkokuvaa ja lue lisää blogista.
(8/27/15)
VIIKOTTAISET TAPAHTUMAT, FL

Suomi Talon kirjasto
Suomi Talon kirjasto on suljettu kesäkaudeksi.
Kevyt Jooga sunnuntaisin
Jooga sunnuntaisin klo. 4-5 Suomitalolla. Tule kevyt jooga tunnille luuston vahvistukseen! Jooga vahvistaa luuston ja lihakset. Harjoitellaan seinän avulla ja kehitetään luuston tiheyttä ja massaa painolla ja hengityksellä. Tunnin hinta on $6. Tervetuloa!
Suomi Talo, 301 Central Finlandia Blvd., Lantana, FL 33462
Vapauden Hinta Museo, Price of Freedom Museum
Suomi Talo, Lantana, FL on suljettu kesäkaudeksi. Palaamme jälleen syksyllä asiaan.
Sivananda Jooga maanantaisin!
Tule mukaan rytmikkään kokokehon täysvenyttelyyn!
Yhden ja puolen tunnin luokka pidetään 7-8:30 Suomi Talolla joka maanantai. Ota mukaan joogamatto, vesipullo ja positiivinen asenne!
Tunti on $10. Rahat menevat Suomi Talolle ja opettajalle.
~Nakemiin ja Namaste~
Tavataan Suomi Talolla, 301 Central Finlandia Blvd., Lantana, FL 33462
Suomi Talon treenitunnit tiistaisin 7-8pm, $1!
Mukaan käsipainot, jumppa-alusta ja vesipullo.
Viikottain vaihtuvat vetäjät! Naiset ja miehet ikään ja kokoon katsomatta tervetuloa!
Suomi Talo, 301 Central Blvd / Finlandia Blvd. Lantana, FL

Dollarijumppa Kerhotalolla torstaisin 7-8pm!
908 Lehto Lane, Lake Worth.
Mukaan käsipainot, jumppa-alusta ja vesipullo. Viikottain vaihtuvat vetäjät! Naiset ja miehet ikään ja kokoon katsomatta tervetuloa!
SUOMI TALON KIELIKOULU
301 W. Central/Finlandia Blvd, Lantana
Suomi Talon kielikoulu on kesätauolla. Opiskelu alkaa taas syksyllä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Aurinkoista kesää kaikille! Tiedustelut Armi 305-3940804 tai armi1(at) bellsouth.net tai Tuula 561-713 3698
Tapahtumat
Tanssit KARAOKEN TAHDISSA SUOMI TALOLLA
Paikka: Suomi Talo, Lantana FL
Päivä: 9/12/2015
Aika: 7pm
Lisää...

Lisää...HomeMax Realty - Palm Beach 1-561-540-8122 or Miami 1-305-407-3505

Scan Air Hynonen, Lake Worth, FL (561) 309-5824

Aimotravel Matkatoimisto, Lake Worth, FL

Maarit Forsbom, Realtor, Puhelin: 561-373-0838
Henry Haakkola - Vakuutukset


LUOKITELLUT ILMOITUKSET

Lomakoti Asunnot, Inc Floridassa
Lake Clarke Gardens ja Ashley Park

 
Uusimmat Ilmoitukset
  Floridaan

Lisää...

Luontokuvia
Video:Tapio Alanko Talvikuvia 2014
Klikkaa videoon
Suomen teksti-tv  

 

 

Boca Raton Beach, Florida
Kuva päivittyy vain valoisana aikana
Klikkaa tästä - saat kuvan suurempana


Finlandia Foundation National
Performer of the Year
Sara Pajunen

Klikkaa kuvaa lisätietoihinds

SEURATTAVAT


RADIO-OHJELMA FLORIDASTA
Kotikirkon aamuohjelma ja radio-ohjelma Finnish Window ovat kuultavissa suorana sunnuntaisin klo 9:00-10 AM. Radion kautta kuunnellessa aallonpituus on AM 1340.

Finnish Window radio-ohjelman puhelinnumero on 561-533-0410 ja ohjelmaan voit myös lähettää sähköpostia osoitteella osmokanerva@bellsouth.net

Klikkaa ohjelman otsikkokuvaa, niin voit kuunnella suoraa, yleensä ranskankielistä lähetystä.

Kuuntele nauhoitettu, nyt Kaarina Kanervan pitämä tämänviikkoinen ohjelma tästä!SUSANNA SUHONEN
Susanna Suomesta
on kirjoittanut sivuillemme jo vuodesta 2005 perehdytäen lukijoitamme perinteisiin ja ajankohtaisiin aiheisiin.
Klikkaa Susannan kuvaa lue jutut!
Anna Susannalle kommentteja artikkeleista!
KAARINA NASKI
Toimittaja, fil.maist. Kaarina Naski on tehnyt journalistin työnsä kotkalaislehdessä ja sittemmin valtakunnallisessa uutistoimistossa (LSP). Nykyisin Kaarina on vapaa toimittaja, erityisalueenaan kulttuuri.
Klikkaa kuvaa ja lue niin tiedät enemmän kuin muut. Anna Kaarinalle kommentteja artikkeleista!Radio & TV

 Radio Suomi 
 Radio Rapu 
 Sibelius TV 
 Radio Pooki 
 Zoice suomipop 
 Classic Radio Fi 
 Iskelmäradio 
 Radio Nova  
 Radio Voice Suomi 
 Radio Energy 
 Groove Radio Fi 
 Radio Rock Fi 
 Radio Aalto 
 Elävän Arkisto  
 Radio Helsinki 
 Järviradio 
 Kristillinen TV7 
 Radio Peili  
 YLE Kuunteluhuone 
 YLE Urheilu 
 Suomen TV 
 Victorian Yliop. CAN 
 BBC TV-uutiset 
 MTV3, FIN 
 Uutislähetykset 

 Lisää radioita...

Klikkaa ja katso kaikki Lehdet

 Helsingin Sanomat 
 Iltalehti 
 Iltasanomat 
 Aamulehti 
 Karjalainen 
 Kauppalehti 
 Taloussanomat 
 Hufvudstadsbladet 
 Turun Sanomat 
 Etelä-Suomen Sanomat 
 Kansan Uutiset 
 Lapin Kansa 
 Maaseudun Tulevaisuus 
 Savon Sanomat 
 Canadan Sanomat 
 Sun-Sentinel, FL 
 Palm Beach Post, FL 
 Uusi Suomi 
 New York Times 
 Nelonen 
 MTV3 Int. 

Lisää lehtiä

 
Aloitus Liikeluettelo Ilmoitukset Tapahtumat Rekisteröidy Palaute Yhteystiedot