Coastline Realty, Lake Worth, Florida

Tiiistai, kesäkuu 30, 2015 USAsuomeksi Omat Blogit


Tervetuloa  Kirjaudu Hyvää nimipäivää: Päiviö ja Päivö!    Lähetä tämä sivu
       USAsuomeksi kotisivuksi  
KK Car yhtiöt, autokauppaan, autonvuokraukseen ja vientitoimintaan

Floridan aika - EST


Click for West Palm Beach, Florida Forecast
 Caribbean Hurricane watch
Click for West Palm Beach, Florida Forecast

  
Click for West Palm Beach, Florida Forecast

 


 


 Suuntana Yhdysvallat?
 Etsi lennot ja
 Varaa hotellit
Liikeluettelo
 Autot & Veneet
 Kauneus & Terveys
 Kiertoon
 Kiinteistövälitys
 Korut ja Taide
 Kuljetukset
 Laki & Kirjanpito
 Matkailu
 Muut palvelut
 Pankki & Vakuutukset
 Ruoka ja juoma
 Seurakunnat & Kerhot
 Sisustus
 Tietotekniikka
 Urheilu & Harrastukset

Lisää...

Ilmoitukset
 Asuntokauppa
 Autot
 Henk.koht.
 Kiertoon
 Muut palvelut
 Myydään
 Työpaikat
 Vuokrataan
 Vuokrattavana

Lisää uusi ilmoitus

Suomenlinna, Helsinki
Klikkaa kuvaa ja siirry Suomi-Kameroiden valikkosivulle. Tämä kuva tulee Helsingistä Suomenlinnasta.
Kamerakuva Floridasta
Boynton Inlet,  FL


 
 
Kameroita

 Kameroita Suomessa
 Palm Beach kameroita

 

 


AFCC-Kerhotalo, Lake Worth, Florida 
Avaruuskuvat
Päivän avaruuskuva
Mars-kuvat

NASAn suora TV-lähetys

Raha

 Valuuttakurssit FIN 
 Pörssikurssit Suomessa 
 Pörssikurssit USAssa 
 Florida Lottery 
 Veikkaus 
 Valuuttakonversiot 

Verkkopankki

 Alandsbanken 
 Handelsbanken 
 Nordea 
 Osuuspankki 
 Danske Bank 
 Bank Atlantic 
 Bank Of America 
 Riverside National Bank 
 SunTrust 
 Wells Fargo 
 Chase Bank 

Hyödyllistä

 SUOMIKAUPPA.FI 
 Kotikirkko Thailand 
 Lentoaikataulut 
 Miami Airport 
 FLL Airport 
 Palm Beach Airport 
 Helsinki/Lentoasema 
 American Embassy 
 Embassy Of Finland 
 Kunniakonsuli Floridassa 
 Amadeus - matkalinkit 
 Tilastotietoja Floridasta 
 Kuvakartat Amerikasta 
 Karttahaku Suomesta 
 Karttahaku Amerikasta 
 Puhelinnumerohaku USA 
 Puhelinumerohaku FIN 
 Ilmainen sanakirja 
 Muuta mitat ja painot 
 Palm Beach County 
 Lantana 
 Lake Worth 
 Finlandia University 
 Fi-Am Reporter 
 Tietokoneuutiset 
 Suomen Kielikeskus 
 PBP Classifieds 
 Formula 1 Online 
 Web-kameroita FIN 
 Sähköinen kirjepostitus 
 Elävä Arkisto! 
 Raijan sanaristokkosivut 
 Ticketmaster 
 FinNALA 
 Verkkouutiset 
 Käytetyn auton verot 
 Työeläkkeesi määrä 
 Kelikamerat Suomessa 

 
 
 
Syytteet floridalaista liikemiestä Karl Lindroosia vastaan hylättiin Käräjäoikeudessa
Keski-Pohjanmaan Käräjäoikeus on hylännyt syytteet Pohjanmaalla ja Floridassa asuvaa liikemies Karl Lindroosia vastaan merirosvolaiva Piraten jutussa.

Lindroosia syytettiin myymänsä noin $1.2 dollarin arvoisen ”piraattilaivan” mittakirjan ja kansallisuuskirjan pitämisestä laivan kaupan jälkeen. Ostajana ollutta yhtiötä ei kuitenkaan oltu rekisteröity eikä kauppasummaa oltu maksettu sovitusti.

Käräjäoikeus päätti hylätä syytteet kavalluksesta ja petoksesta Lindroosia vastaan.

Kaupan kohteena ollut hotelliproomusta rakennetun merirosvolaivan oli määrä olla perustettavan Merirosvoteemapuiston vetonaula. Teemapuisto toimi kuitenkin vain varsin lyhyen ajan ja alusta ryhdyttiin lopulta hinaamaan Kokkolasta Tallinnaan. Aluksen matka pysähtyi kuitenkin jo Turkuun, jossa se oikeudenkäynnin takia takavarikoitiin. Takavarikoinnin aikana on alus kärsinyt vaurioita, eikä sen seuraavasta määränpäästä vielä tiedetä.
(6/30/15)
Homoliitot hyväksyttiin Yhdysvalloissa
Yhdysvaltojen Korkein Oikeus on hyväksynyt samaa sukupuolta olevien avioliitot Yhdysvalloissa tiukan äänestyksen jälkeen. Tuomari Kennedyn äänen ratkaistessa, Korkein Oikeus päätti homoliittojen sallimisen äänin 5-4.

Samaa sukupuolta olevien avioliitot on sallittu ennestään 13 osavaltiossa osavaltion omien lainsäätäjien toimesta, 37 osavaltiossa on homoliitot sallittu oikeusistuimien päätöksellä. Yhdysvaltojen 11 osavaltiota on kategorisesti kieltänyt samaa sukupuolta olevien avioliitot. Nyt Korkeimman Oikeuden päätöksen mukaan liitot on sallittava kaikissa osavaltioissa.

Floridassa oli voimassa vielä joulukuuhun 2014 asti voimassa samaa sukupuolta olevien avioliittokielto, mutta Floridan lainsäätäjät joutuivat perumaan päätöksensä perustuslain vastaisena tammmikuussa 2015. Vuonna 2008 asiasta äänestettiin, jolloin homoliitot kiellettiin ja samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliitoluvan myöntäminen määrättiin rangaistavaksi.

Maailmassa yli 70 maata pitää homoseksuaalisuutta vielä tänä päivänä rikoksena, josta voi koitua ankarat rangaistukset. Iranissa, Jemenissä, Mauritaniassa, Saudi-Arabiassa ja Sudanissa samaa sukupuolta olevien seksisuhteista voidaan tuomita kuolemanrangaistukseen. Myös Nigerian pohjoisissa osavaltioissa sekä eräissä osissa Somaliaa homosuhteista voidaan islamilaisen sharia-lain nojalla määrätä kivityskuolema.

Meksikon kupeessa sijaitseva Belize kieltää maahanpääsyn ulkomaalaisilta homoilta ja lesboilta. Liberiassa ja Nigeriassa voi saada kymmenen vuoden tuomion homojen oikeuksia ajavan järjestön jäsenyydestä tai vierailusta homobaarissa.

Kamerunissa homoja ja lesboja on Amnestyn mukaan pidätetty pelkän ulkonäön perusteella ja pidetty vangittuna useita vuosia ilman oikeudenkäyntiä. Keniassa taas poliisi pysäyttää homoilta näyttäviä miehiä kadulla vaatien lahjuksia, jotta heitä vastaan ei nostettaisi syytettä homolain nojalla.
(6/28/15)
Yhdysvallat valitsi uuden Suomen-suurlähettiläänsä
Yhdysvallat on valinnut uuden suurlähettilään Suomeen. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ilmoittaa aikovansa nimittää tehtävään Charles C. Adams Jr:n.

Charles Adams työskentelee tällä hetkellä johtotehtävissä suuressa kansainvälisessä Akin Gump Strauss Hauer & Feld -lakitoimistossa Sveitsissä, Genevessä.

Adams on presidentti Obaman tukijoita, hän keräsi Obaman uudelleenvalintakampanjaan yli puoli miljoonaa dollaria. Adamsin kerrotaan puhuvan sujuvasti englantia ja ranskaa sekä lisäksi saksaa ja swahilia.

Adams korvaa Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläänä Bruce Oreckin. Eksentrisen Oreckin kausi Suomessa kesti lähes kuusi vuotta. Oreckin mieliaiheita olivat Suomessa muun muassa ympäristöteknologian ja energiatehokkuuden edistämiseen.
(6/27/15)
Florida sai noin $78 miljardin dollarin budjetin
Florida sai noin $78 miljardin dollarin budjetin seuraavaksi vuodeksi. Budjetin synnytys oli tällä kerralla tavallista vaikeampaa, ensimmäisen kerran 23 vuoteen lainsäätäjät joutuivat hikoilemaan istuntosalissa vielä kesäkuussakin talousarviota hiottaessa.

Kuvernööri Rick Scott allekirjoitti talousarvion tavallisuudesta poikkeavasti sujettujen ovien takana. Syynä lienee edelleen budjettiin $429 miljoonan dollarin verohelpotukset, joiden kattamisesta kuvernöörillä ja lainsäätäjillä on edelleen toisistaan poikkeavat mielipiteet. Alunperin kuvernööri Scott oli halunnut $673 miljoonan dollarin veroleikkauksia ja saattaa nyt käyttää veto-oikeuttaan joihinkin budjetin kohtiin.

Budjettiin saaduilla säästöillä tehdää tilaa verohelpotuksille, joista suurimmat kohdistuisivat puhelin- ja televisiopalveluiden verotukseen. Floridalaisen kännykänkäyttäjän $100 dollarin kuukausimaksun odotetaan halventuvan jopa $1.76 dollaria.

Suomen valtion budjetti vuodelle 2015 on noin $60 miljardia dollaria 5.2 miljoonalle asukkaalle. Floridassa, Yhdysvaltojen kolmanneksi väkirikkaimmassa osavaltiossa asukkaista on lähes 20 miljoonaa.
(6/26/15)
Naski: Onnen Päivät Samppalinnassa
Antautuvat esiintyjät, tempaava musiikki ja paljon nuoria tanssimassa kannat kattoon.

Onnen päivät tuli tv-katsojille tutuksi alun perin 1970- ja 80-luvuilla yhdysvaltalaisena komediasarjana, eikä ole uponnut historiaan sen koomminkaan; siitä ovat uusinnat pitäneet huolen.

Ja samassa nosteessa jatketaan nyt alkuperäiskäsikirjoittajan Garry Marshallin teatteridramatisoinnissa, jonka on edelleen Suomen Turkuun sovittanut ja ohjannut Heikki Sankari.

Mukana ovat mukavat Cunninghamit ja valloittava Arthur ”Fonzie” Fonzarelli. Vaikka näytelmässä todetaan, että "karisma karisee ja legendat varisee", niin Onnen päiviin halutaan uskoa yhä, leuhkan pärinäpojan otteisiin ja nahkapusakkatrendiin. (6/27/15)

Klikkaa kuvaa ja lue Kaarinan artikkeli Samppalinnasta.
USAsuomeksi Blogikirjoitukset
USAsuomeksi.com on vuosien mittaan poikinut useita blogeja, kirjoituksia eri aiheista.
Nyt klikkaamalla kuvaa saat blogiluettelon
Viralliset ESTA-sivut
Yhdysvaltoihin ilman erillistä viisumia matkustavilta vaaditaan ns. ESTA-tiedot ja hallintomaksu. Tässä linkki Yhdysvaltojen hallituksen virallisille sivuille. Valitse aukeavan sivun yläreunasta haluamasi käyttökieli. Mukana myös suomi.
Klikkaa kuvaa ja siirry ESTA-sivulle.
Ylen Areena-lähetykset
Ylen uudessa Areenassa on parempi kuvanlaatu. Käyttäjiä kiusanneesta videoiden pätkimisestä on päästy eroon myös hitaammilla yhteyksillä ulkomaillakin.

Melkoisen hyvä sanakirja
bab.la sanakirja tarjoaa käännöksiä monelle eri kielelle, paikallisista ja arkipäiväisistä lauseista teknisempään ja erikoistuneeseen sanastoon. Erikoisuuksia sivuilla ovat synonyymisanasto, lausumisen harjoittelu, esimerkkilauseet, ja paljon muuta.
Tarkasta omat luottotietosi
Voit turvallisesti ja maksutta tarkistaa omat luottotietosi kerran vuodessa.
Luottotietojen tarkastaminen on hyödyllistä aina välillä. Jos luottoraportilla on jotakin kummallista, saatat olla tietamättäsi tietovarkauden uhri. Valtion ylläpitämä www.AnnualCreditReport.com, on osoite, jossa voit tarkistaa omat tietosi kerran vuodessa ilmaiseksi.
Voit siirtyä AnnualCredirReport-sivulle klikkaamalla kuvalinkkiä.
Suomalaisten puhelinnumerot Lantana-Lake Worthissa 1978
1878 suomea puhuvan kotitalouden puhelinnumerot vuonna 1978 Lantana - Lake Worth alueelta!
Klikkaa kuvaa. Linkistä kiitos Risto Nykäselle, linkki on nyt päivitetty.
Lake Worthin Luterilaisen seurakunnan tiedotuslehti - kesäkuu 2015
Lake Worthin Luterilaisen kirkon kuukausittainen uutislehti.
Klikkaa, lataa ja lue.
Lähetä kuva! Kerro juttu! Onnittele ystävääsi!
Lähetä kuva ja lyhyt juttu email-osoitteeseen info@usasuomeksi.com. Julkaisemme mielellämme onnittelusi USAsuomeksi.com sivuilla!
Klikkaa kukkaa ja pääset jo julkaistuille onnittelusivuille.
LEVY-LASSEA MUISTELLEN FLORIDASSA
Olin asunut perheeni kanssa Mainen valtiossa North Windhamissa vuoden, kun Florida alkoi kiinnostaa tutustuttuani pohjoisessa kesää viettäviin floridansuomalaisiin.

Eräs floridansuomalainen kertoi, että hän tietää Lake Worthissa puusepäntehtaan, joka on juuri perustettu. Kävimme poikani Matin kanssa katsomassa paikkaa, se miellytti ja niin muutimme koko perheen voimin vuoden kuluttua Lake Worthiin Floridaan.

Siellä sitten tutustuimme Lasse Sjoströmiin.

Lake Worthissa asuessamme tutustuimme täällä asuviin suomalaisiin ja yksi niistä oli Lasse Sjoström, joka LASSEN-MOTELLIN omistajana tuli tutuksi täällä monelle Suomesta ja muualta tulleilla suomalaisille. Levy-Lassen nimen hän sai, koska hän myi myös suomalaisia äänilevyjä, myöhemmin videokasetteja ja cd-levyjä.

Yli 40-vuotisen tuttavuuden aikana on tapahtunut paljon yhteistä ja sain tutustua moniin motellissa asuneisiin moniin pohjalaisiin, joiden kanssa suhteet ovat pysyneet tähän päivään saakka. Yksi näistä säilyneistä ystävyyksistä pariskunta Jari ja Katariina Mäki, jotka seurusteluaikanaan viettivät lomaa motellissa ja päivisin autopurkaamossa irroitellen autojen merkkejä, joita sitten myytiin Koskenkorvalla. Myöhemmin merkit eivät enää riittäneet, vaan Amerikasta piti välittää myös erilaisia autonosia.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Viihdekuoro Marit ja Mikot olivat ensimmäisellä Amerikan matkallaan Lassen Motellissa melkein heti perustamisensa jälkeen. Monet kerrat tämän jälkeen on Lasse vierailut heidän luonaan Ilmajoella samoin kuin Esan kotona ja muissa tuttavissa Floridassa ja Suomessa.

Ohjelmaa on riittänyt, mutta kotipaikka Heinola on tietenkin tärkein, koska lähisukulaiset ovat siellä.

Monta Tallinnan matkaa teimme yhdessä jo silloin kun Eesti oli vielä Venäjän vallan alla ja kaikesta olisiellä puute. Kaupanteko meillä Lassen kanssa meni hyvin. Kaupattavat tavarat oli hetkessä muutettu rupliksi ja sitten niillä elettiin kuin miljonäärit.

Varmasti minulle kuin Lassellekin jäi mieleen matka, kun menimme Naantalin Kultarantaan Urho Kekkosen vieraaksi. Ukko-Pekan sillalla vielä vaihdettiin paitaa puhtaampaan ja sitten Lassen uudella Amerikan autolla mentiin Kultarannan portista sisään poliisiauton saattelemana.

Paljon olisi kerrottavaa, mutta olkoon tämä pienenä muistona hyvän ystäväni poismenon johdosta.

Lasse oli syntynyt Helsingissä 09.09.1928 ja nukkui pois Barriessa, Kanadassa 09.06.2015. Siunaus ja viimeinen leposija tulee olemaan Heinolassa.

Lasse vietti viimeiset lähes kaksi vuotta kanadalaisessa palvelutalossa, jossa hän lopulta vaipui ikuiseen uneen läheisten saapuessa paikalle.

Isää kaipaamaan jäivät Carl ja Eric, rakasta ystävää ikävöiden Eila, Lassea muistaen Terttu-sisko ja siskojen lapset perheineen, Kalevi, ystävät ja sukulaiset Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Suomessa.

Lassen muistoa kunnioittaen Esa Hakala Florida
(6/29/15)
St. Andrews Luterilainen Kirkko palkitsi opiskelijoita
Floridassa Lake Worthin St. Andrews Luterilainen Kirkko on palkinnut Victoria Rogersin ja Henry-Eerik Haanpaan $1,250 dollarin stipendillä.

Victoria aloittaa toisen vuoden opiskelut Keski-Floridan Yliopistossa, josta hän toivoo valmistuvansa silmälääkäriksi (optometrist).

Henry-Eerik aloittaa ympäristösuunnittelun opiskelunsan NY Syracusen Yliopistossa (Geography/International Affairs, Urban Planning).

Molemmilla apurahan saajilla on erinomaiset arvosanat ja he ovat olleet aktiivisia nuoria St. Andrews Luterilaisen Kirkon toiminnassa. Olemme näistä nuorista hyvin ylpeitä ja toivotamme heille menestystä opiskeluissaan

Kuvan ja tekstin lähetti Hanna Kiuru kirkolta, klikkaa kuvan suurennokseen!
(6/26/15)
VIIKOTTAISET TAPAHTUMAT, FL

Suomi Talon kirjasto
Suomi Talon kirjasto on suljettu kesäkaudeksi.
Kevyt Jooga sunnuntaisin
Jooga sunnuntaisin klo. 4-5 Suomitalolla. Tule kevyt jooga tunnille luuston vahvistukseen! Jooga vahvistaa luuston ja lihakset. Harjoitellaan seinän avulla ja kehitetään luuston tiheyttä ja massaa painolla ja hengityksellä. Tunnin hinta on $6. Tervetuloa!
Suomi Talo, 301 Central Finlandia Blvd., Lantana, FL 33462
Vapauden Hinta Museo, Price of Freedom Museum
Suomi Talo, Lantana, FL on suljettu kesäkaudeksi. Palaamme jälleen syksyllä asiaan.
Sivananda Jooga maanantaisin!
Tule mukaan rytmikkään kokokehon täysvenyttelyyn!
Yhden ja puolen tunnin luokka pidetään 7-8:30 Suomi Talolla joka maanantai. Ota mukaan joogamatto, vesipullo ja positiivinen asenne!
Tunti on $10. Rahat menevat Suomi Talolle ja opettajalle.
~Nakemiin ja Namaste~
Tavataan Suomi Talolla, 301 Central Finlandia Blvd., Lantana, FL 33462
Suomi Talon treenitunnit tiistaisin 7-8pm, $1!
Mukaan käsipainot, jumppa-alusta ja vesipullo.
Viikottain vaihtuvat vetäjät! Naiset ja miehet ikään ja kokoon katsomatta tervetuloa!
Suomi Talo, 301 Central Blvd / Finlandia Blvd. Lantana, FL

Dollarijumppa Kerhotalolla torstaisin 7-8pm!
908 Lehto Lane, Lake Worth.
Mukaan käsipainot, jumppa-alusta ja vesipullo. Viikottain vaihtuvat vetäjät! Naiset ja miehet ikään ja kokoon katsomatta tervetuloa!
SUOMI TALON KIELIKOULU
301 W. Central/Finlandia Blvd, Lantana
Suomi Talon kielikoulu on kesätauolla. Opiskelu alkaa taas syksyllä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. Aurinkoista kesää kaikille! Tiedustelut Armi 305-3940804 tai armi1(at) bellsouth.net tai Tuula 561-713 3698
Tapahtumat

Lisää...HomeMax Realty - Palm Beach 1-561-540-8122 or Miami 1-305-407-3505

Scan Air Hynonen, Lake Worth, FL (561) 309-5824

Alpha Autovuokraamo, West Palm Beach, Florida , Joel Toikkanen 561-523-090

Aimotravel Matkatoimisto, Lake Worth, FL

Maarit Forsbom, Realtor, Puhelin: 561-373-0838
Henry Haakkola - Vakuutukset


LUOKITELLUT ILMOITUKSET

Lomakoti Asunnot, Inc Floridassa
Lake Clarke Gardens ja Ashley Park

 
Uusimmat Ilmoitukset

Lisää...

Luontokuvia
Video:Tapio Alanko Talvikuvia 2014
Klikkaa videoon
Suomen teksti-tv  

 

 

Sedona, AZ
by Timov

Boca Raton Beach, Florida
Kuva päivittyy vain valoisana aikana
Klikkaa tästä - saat kuvan suurempana


ds

SEURATTAVAT


RADIO-OHJELMA FLORIDASTA
Kotikirkon aamuohjelma ja radio-ohjelma Finnish Window ovat kuultavissa suorana sunnuntaisin klo 9:00-10 AM. Radion kautta kuunnellessa aallonpituus on AM 1340.

Finnish Window radio-ohjelman puhelinnumero on 561-533-0410 ja ohjelmaan voit myös lähettää sähköpostia osoitteella osmokanerva@bellsouth.net

Klikkaa ohjelman otsikkokuvaa, niin voit kuunnella suoraa, yleensä ranskankielistä lähetystä.

Kuuntele nauhoitettu, nyt Kaarina Kanervan pitämä tämänviikkoinen ohjelma tästä!SUSANNA SUHONEN
Susanna Suomesta
on kirjoittanut sivuillemme jo vuodesta 2005 perehdytäen lukijoitamme perinteisiin ja ajankohtaisiin aiheisiin.
Klikkaa Susannan kuvaa lue jutut!
Anna Susannalle kommentteja artikkeleista!
KAARINA NASKI
Toimittaja, fil.maist. Kaarina Naski on tehnyt journalistin työnsä kotkalaislehdessä ja sittemmin valtakunnallisessa uutistoimistossa (LSP). Nykyisin Kaarina on vapaa toimittaja, erityisalueenaan kulttuuri.
Klikkaa kuvaa ja lue niin tiedät enemmän kuin muut. Anna Kaarinalle kommentteja artikkeleista!Radio & TV

 Radio Suomi 
 Radio Rapu 
 Sibelius TV 
 Radio Pooki 
 Zoice suomipop 
 Classic Radio Fi 
 Iskelmäradio 
 Radio Nova  
 Radio Voice Suomi 
 Radio Energy 
 Groove Radio Fi 
 Radio Rock Fi 
 Radio Aalto 
 Elävän Arkisto  
 Radio Helsinki 
 Järviradio 
 Kristillinen TV7 
 Radio Peili  
 YLE Kuunteluhuone 
 YLE Urheilu 
 Suomen TV 
 Victorian Yliop. CAN 
 BBC TV-uutiset 
 MTV3, FIN 
 Uutislähetykset 

 Lisää radioita...

Klikkaa ja katso kaikki Lehdet

 Helsingin Sanomat 
 Iltalehti 
 Iltasanomat 
 Aamulehti 
 Karjalainen 
 Kauppalehti 
 Taloussanomat 
 Hufvudstadsbladet 
 Turun Sanomat 
 Etelä-Suomen Sanomat 
 Kansan Uutiset 
 Lapin Kansa 
 Maaseudun Tulevaisuus 
 Savon Sanomat 
 Canadan Sanomat 
 Sun-Sentinel, FL 
 Palm Beach Post, FL 
 Uusi Suomi 
 New York Times 
 Nelonen 
 MTV3 Int. 

Lisää lehtiä

 Aloitus Liikeluettelo Ilmoitukset Tapahtumat Rekisteröidy Palaute Yhteystiedot