Coastline Realty, Lake Worth, Florida

Perjantai, lokakuu 28, 2016 USAsuomeksi Omat Blogit


Tervetuloa  Kirjaudu Hyvää nimipäivää: Simo!    Lähetä tämä sivu
       USAsuomeksi kotisivuksi
KK Car yhtiöt, autokauppaan, autonvuokraukseen ja vientitoimintaan Finnish - American Village Florida

Floridan aika - EST


Click for West Palm Beach, Florida Forecast
 Caribbean Hurricane watch
Click for West Palm Beach, Florida Forecast

  
Click for West Palm Beach, Florida Forecast

 


 


 Suuntana Yhdysvallat?
 Etsi lennot ja
 Varaa hotellit
Liikeluettelo
 Autot & Veneet
 Kauneus & Terveys
 Kiertoon
 Kiinteistövälitys
 Korut ja Taide
 Kuljetukset
 Laki & Kirjanpito
 Matkailu
 Muut palvelut
 Pankki & Vakuutukset
 Ruoka ja juoma
 Seurakunnat & Kerhot
 Sisustus
 Tietotekniikka
 Urheilu & Harrastukset

Lisää...

Ilmoitukset
 Asuntokauppa
 Autot
 Henk.koht.
 Kiertoon
 Muut palvelut
 Myydään
 Työpaikat
 Vuokrataan
 Vuokrattavana

Lisää uusi ilmoitus

Suomenlinna, Helsinki
Klikkaa kuvaa ja siirry Suomi-Kameroiden valikkosivulle. Tämä kuva tulee Helsingistä Suomenlinnasta.
Kamerakuva Floridasta
Boynton Inlet,  FL


 
 
Kameroita

 Kameroita Suomessa
 Palm Beach kameroita

 

 AFCC-Kerhotalo, Lake Worth, Florida 
Avaruuskuvat
Päivän avaruuskuva
Mars-kuvat

NASAn suora TV-lähetys

Raha

 Valuuttakurssit FIN 
 Pörssikurssit Suomessa 
 Pörssikurssit USAssa 
 Florida Lottery 
 Veikkaus 
 Valuuttakonversiot 

Verkkopankki

 Alandsbanken 
 Handelsbanken 
 Nordea 
 Osuuspankki 
 Danske Bank 
 Bank Atlantic 
 Bank Of America 
 Riverside National Bank 
 SunTrust 
 Wells Fargo 
 Chase Bank 

Hyödyllistä

 SUOMIKAUPPA.FI 
 Kotikirkko Thailand 
 Lentoaikataulut 
 Miami Airport 
 FLL Airport 
 Palm Beach Airport 
 Helsinki/Lentoasema 
 American Embassy 
 Embassy Of Finland 
 Kunniakonsuli Floridassa 
 Amadeus - matkalinkit 
 Tilastotietoja Floridasta 
 Kuvakartat Amerikasta 
 Karttahaku Suomesta 
 Karttahaku Amerikasta 
 Puhelinnumerohaku USA 
 Puhelinumerohaku FIN 
 Ilmainen sanakirja 
 Muuta mitat ja painot 
 Palm Beach County 
 Lantana 
 Lake Worth 
 Finlandia University 
 Fi-Am Reporter 
 Tietokoneuutiset 
 Suomen Kielikeskus 
 PBP Classifieds 
 Formula 1 Online 
 Web-kameroita FIN 
 Sähköinen kirjepostitus 
 Elävä Arkisto! 
 Raijan sanaristokkosivut 
 Ticketmaster 
 FinNALA 
 Verkkouutiset 
 Käytetyn auton verot 
 Työeläkkeesi määrä 
 Kelikamerat Suomessa 

 
 
 
Midnight Sun Fest palaa Bryant-puistoon
Midnight Sun Festivaali palaa monen vuoden jälkeen takaisin Lake Worthin Bryant-puistoon 3-5 maaliskuuta viikonlopuksi. Festivaali järjestetään jo 29 kerran.

Ohjelmassa tulee olemaan suomalainen tähtiesiintyjä, poniajelua ja ruokatelttojen lisäksi ainakin Eukonkantokisa.

Sponsorien joukossa on myös Lake Worthin kaupunki.

Järjestelyt hoitaa lokakuussa rekisteröity voittoa tavoittelematon yhtiö Midnight Sun Festival Inc, jonka rekisteröinti-ilmoituksen mukaan johtokunnassa ovat Tom Kuutti, Eero Kalenius, Tiina Rogers ja Anita Tarvainen.

Järjestelyorganisaatio kaipaa lisää avustajia ja järjestelijöitä, kaykää katsomassa festivaalin Facebook-sivua klikkaamalla otsikkokuvaa!

Hienoa!
(10/27/16)
Maailman parhaat lentoyhtiöt 2016
Skytrax World Airline Awards -palkinnot jaettiin Skytraxin puolueettoman kyselyn tulosten perusteella. Vastauksensa antoi noin 19 miljoonaa henkilöä yli sadasta maasta.

Maailman parhaaksi lentoyhtiöksi valittiin Emirates, jolle ykkössija oli kaikkien aikojen neljäs. Seuraavat sijat menivät Qatar Airwaysille ja Singapore Airlinesille. Finnair löytyy sijalta 27 yhteensä 100 yhtiön listalta.

Juuri lentonsa Helsingistä aloittanut Qatar on listan kakkosena!

The World’s Top 10 Airlines of 2016
1. Emirates
2. Qatar Airways
3. Singapore Airlines
4. Cathay Pacific
5. ANA All Nippon Airways
6. Etihad Airways
7. Turkish Airlines
8. EVA Air
9. Qantas Airways
10. Lufthansa
(10/27/15)
Obamacaren omavastuut nousevat
Obamacarena tunnettu Yhdysvaltojen sairausvakuutusjärjestelmä on vastatuulessa. Presidenttiehdokkaista Hillary Clinton haluaa kehittää järjestelmää edelleen, Donald Trump puolestaan heittäisi koko Obamacaren romukoppaan.

Obamacaren tarkoituksena oli tarjota sairausvakuutuksia kohtuullisella hinnalla. Normaalihinnat olivat kuitenkin edelleen korkeita, mutta pienempituloisille tarjottiin hallituksen toimesta alennuksia. Porkkanana oli hallituksen antamat hinnanalennukset, keppinä vakuuttamattomille oli veronkorotus.

Sairausvakuutuksen hankkimisen helpottamiseksi hallitus perusti alussa kovasti takunneen Healthcare.gov internetpalvelun, jossa asiakkaat pystyvät helpommin vertailemaan vakuutusten hintoja. Tarjontaa olikin melko hyvin, kaikkiaan 232 yritystä oli mukana. Vuodelle 2017 yritysten into tarjota vakuutuksia on kuitenkin vähenemässä, ensi vuonna mukana on vain 167 tarjoajaa.

Internet-keskusten kautta noin 10 miljoonaa amerikkalaista on hankkinut oman vakuutuksensa, pääosin Yhdysvalloissa sairausvakuutus on hoidettu työnantajien toimesta. Nyt vakuuttamattomia lasketaan olevan noin 9 prosenttia kansalaisista, noin 21 miljoonaa on hankkinut vakuutuksen vuoden 2011 jälkeen.

Joissakin osavaltioissa sairausvakuutusten hinnat ovat jyrkässä nousussa. Pahin esimerkkitapaus lienee Arizonassa, jossa 27-vuotiaan keskimääräiset edut tarjoavan vakuutuksen hinta hyppää jopa 116 prosenttia kalliimmaksi, $196 dollarista $422 dollariin. Jos tällä teoreettisella vakuutuksenottajalla on noin $25.000 dollarin vuositulot, valtion antaman alennuksen jälkeen vakuutushinta on $142 dollaria. Palkkatulojen kasvaessa valtion antama tuki laskee kuitenkin vastaavasti.

Keskimäärin vakuutusmaksujen korotusten lasketaan olevan noin 25 prosenttia. Floridan korotukset ovat koko liittovaltiossa kahdeksanneksi suurimmat, noin 35 prosenttia. Suurimmat korotukset osuvat Montanaan, kuudessa osavaltiossa maksut jopa alenevat.
(10/25/16)
AT&T panostaa sisältöön ja ostaa Time-Warnerin
AT&T on käynyt pitkän tien lankapuhelinyhtiöstä sisältöjen jakeluun, mutta se kuvastaa hyvin yhtiön rankasti muuttunutta kilpailutilannetta.

AT&T ostaa tämän vuoden ainakin toistaiseksi suurimmalla yritysostolla Time-Warnerin ja saa hallintaansa perinteikkään Warner Bros-filmistudion lisäksi uutiskanava CNN:n ja elokuvakanava HBO:n.

AT&T oli edellisen kerran ostoksilla heinäkuussa 2015, jolloin se hankki omistukseensa maailman suurimman maksutelevisioyhtiön Direct-TV:n. Vuoden aikana AT&T on sitonut televisiopalvelunsa Direct-TV-paketeiksi, mutta muuten yhtiön tarjoamat palvelut on pidetty erillisenä. Nyt $85.4 miljardin dollarin jättikaupalla AT&T kasvattaa ohjelmatarjontansa sisältöä roppakaupalla.

Mielenkiintoista kuluttajan kannalta katsottuna tässä AT&T:n ja kaapelitelisioyhtiö Comcastin välillä käytävässä kilpailussa on tieto siitä, että perinteisen television suora katselu vähenee kaiken aikaa kuluttajien siirtyessä katsomaan televisio-ohjelmia haluamaansa aikaan erilaisten mobiililaitteiden kautta.

Mobiililaitteiden kautta television katselu lisää kuitenkin jyrkästi data välitystä ja molemmat yhtiöt ovatkin määränneet kuluttajilleen datakaton, jonka ylitettyä kuluttajaa rankaistaan lisämaksuilla.

Tulevaisuus vaikuttaakin huonolta käyttäjien kannalta, televisioohjelmat ja niiden katselu siirtyy entistä enemmän verkkoon, mutta verkon käyttö tulee kallistumaan vielä entisestään.

Vapaan kilpailun maahan tarvittaisiinkin nyt lisää kilpailua ainakin kahden yhtiön hallitsemaan Etelä-Floridan kovin köyhään tietoliikennetarjontaan.
(10/23/16)
Lepokodin toimikuntiin ulkopuolisia jäseniä?
Lepokodin johtokunta ehdottaa FARH-yhtön yhtiöjärjestykseen muutosta, jolla mahdollistettaisiin ulkopuolisten asiantuntijoiden kutsuminen yhtiön tärkeisiin komiteoihin l. asiat valmisteleviin toimikuntiin.

Vuosi sitten Lepokodin Jäsenistön kokousta odoteltiin mielenkiinnolla. Tiedossa oli Lepokoti-yhtiön huono taloustilanne ja paikkakunnalla virinnyt tehokas kampanja johtokunnan jäsenten vaihtamisesta.

Vaihtokampanja onnistuikin ehkä yli odotusten, FARH-yhtiön johtokunta uusiutui lähes täydellisesti. Vielä hieman kokematon johtokunta pyrki myös heti Jäsenistön kevätkokouksessa saamaan yhtiölle virtaviivaistetumman yhtiöjärjestyksen, mutta yritys kariutui muutosten tiedottamisessa tehtyyn virheeseen.

FARH-yhtiön korkeinta valtaa käyttää Jäsenistö, joka kokoontuu kahdesti vuodessa. Nyt luvassa on mielenkiintoinen kokousrupeama, uudistuneeseen johtokuntaan on kohdistunut kova paine, vuoden virassaan olleen johtokunnan pitää osoittaa olleensa oikeassa ja saaneensa Lepokodin kurssia muutetuksi parempaan suuntaan.

Tällä kerralla myös Lepokodin uudesta yhtiöjärjestyksestä tiedottamisesta on huolehdittu voimassa olevien paragrafien mukaan.

Yhtiöjärjestykseen ehdotetaan muutoksia lähinnä työryhmien ja komiteoiden muodostamiseen. Uuden järjestyssäännön mukaan pysyviin komiteoihin voitaisiin nimittää myös muita kuin johtokunnan jäseniä, asiansa osaavat ulkopuoliset toimikuntien jäsenet voisivat tuoda oman kokemuksensa Lepokodin hyväksi.

Uuteen ehdotettavaan yhtiöjärjestykseen voi etukäteen tutustua myös yhtiön web-sivuilla www.FARH.org. Lepokodin Jäsenistön Vuosikokous järjestetään lokakuun 29 päivä klo 2 pm Lepokodilla.
10/21/2016
Comcast tekee jälleen ilkeän tempun asiakkailleen
Comcast on ilmoittanut rajoittavansa asiakkaidensa internetin käyttöä, tai ainakin haluaa lisää rahaa "liian" aktiivisilta käyttäjiltä.

Floridalaiset Comcastin internetkäyttäjäasiakkaat ovat saaneet kirjeen tai sähköpostin, jossa Vice President of Customer Service Strategy, Comcast's Florida Region Nicholas Alexander ilmoittaa "iloisena", datakaton lanseeramisesta nyt myös Etelä-Floridassa marraskuun alusta alkaen.

Toistaiseksi datakatto on kuitenkin jokseenkin korkealla, yhdessä teratavussa, jolloin rajoitus asiakaspalvelustrategiajohtajan mukaan se koskee vain noin yhtä prosenttia käyttäjistä. "Asettamalla rajoitus tälle pienelle joukolle saamme tarjottua paremman palvelun kaikille muille", kertoo strategiajohtaja Alexander. (kelvoton perustelu - kelpaa vaikka maahanmuuttoon, toim. huom)

Comcast asetti katon aikaisemmin koemielessä kolmasosaan nyt päätetystä teratavusta, mutta totesi sen jo liian rajoittavaksi jopa normaalikäyttäjille. Yhtiön mukaan teratavulla voi kuukaudessa katsella 600-700 tuntia HD tasoista televisiolähetystä tai ladata 60.000 korkearesoluutioista valokuvaa.

Pikainen laskutoimitus kertoo, että kuukaudessa on noin 720 tuntia. Jos internetin kautta kotona televisiota katsellaan vaikka 3-4 laitteella, ei datakatto olekaan enää niin kamalan korkealla.

Huolestuttavinta on, että nyt määrättyä datakattoa voi yhtiö tulevaisuudessa liian helposti ruuvata alaspäin internetin käytön edelleen kasvaessa ja television katselun siirtyessä entistä enemmän verkkoon.

Datakaton ylityksestä käyttäjiä rangaistaan $10 dollaria jokaiselta 50 Gigatavulta. Tavallisen elokuvan katselu vie 1-3 gigatavua.
(10/21/16)
Minimipalkka nousee $8.10 dollariin tunnilta Floridassa
Uusi minimituntipalkka Floridassa on $8.10 tunnilta ensi vuoden alusta, korotusta on "huimat" viisi centtiä viime vuodesta. Jos palkaan sisältyy palvelurahoja "tippejä", on minimituntipalkka vain $5.08.

Floridassa minimituntipalkat tarkistetaan aina syyskuun 30 päivä. Minimipalkat, ja niiden korotukset lasketaan kuluttajahintaindeksin perusteella. Useat työantajat ovat jo pitkään kuitenkin maksaneet minipalkkoja suurempia korvauksia työntekijöiden vapaaajan menetyksestä, esimerkiksi suuri autokauppa, joka myy Toyota ja Lexus autoja Delray Beachissä, JM Family Enterprises maksaa työntekijöilleen vähintäin $16 dollaria tunnilta.

Työntekijäjärjestöt ovat vaatineet $15 dollarin minimituntipalkkaa. Florida TaxWatch, poliittisesti sitoutumaton tutkimuslaitos pitää kuitenkin ehdotusta vaarallisena Floridan taloudelle, korotettu minimipalkka aiheuttaisi palkankorotusten vaatimusten vyöryn myös aikaisemmin paremmin palkatuille henkilöille. $15 dollarin minimituntipalkka nostaisi tutkimuslaitoksen mukaan floridalaisten yritysten palkkamenoja jopa $2 miljardia dollaria vuodessa. Tutkimuslaitoksen mukaan tämä olisi nopeasti kestämätöntä pienille yrityksille, jotka työllistävät eniten juuri minimipalkkaista työvoimaa.

Jos työntekijä toteaa saavansa minimipalkkaa pienemmän korvauksen työpanoksestaan, voi työntekijä haastaa työnantajansa oikeuteen. Jos työnantaja ei korjaa palkkausta kahdessa viikossa, työnantajaa sakotetaan $1000 dollarilla per tapaus.

Linkkinä kuvasta vanha USAsuomen blogi, jossa annetaan ohjeita ”tippien” maksamisesta Floridassa.
(10/19/16)
Valetilejä pankissa, toimitusjohtajalle $125 miljoonan kultainen kädenpuristus
Wells Fargosta tuli koko Yhdysvaltojen alueella suuri pankki, kun se onnistuneesti väisti edellisen pankkikriisin ja lopulta osti Wachovia-pankin.

Laajentumisinnossaan Well Fargo-pankin johtajat asettivat pankkitoimihenkilöille tiukat tavoitteet uusien tilien "myymiseksi" asiakkaille. Pankin henkilökunta avasikin ensin uusia pankkitilejä tietysti itselleen ja perheelleen, sitten sukulaisille ja ystävilleen ja lopulta aivan tuulesta temmatuille henkilöille.

Syynä oli pankin johdon asettamat erittäin agressiiviset myyntitavoitteet ja tietysti tavoitteiden täyttämisestä saadut mukavat palkkiot. Pankissa tehtailtiin tarpeettomia tilejä ja ja niille haettiin luottokortteja. Pankkitoimihenkilöt siirsivät luvatta varoja asiakkaan olemassaolevilta tileiltä uusille tileille, joista asiakas ei ollut lainkaan tietoinen. Kaikkiaan pankissa avattiin noin 1.5 miljoonaa väärennettyä tiliä, joille haettiin 565,443 luottokorttia.

Rahaa virtasikin mukavasti toimihenkilöiden ja esimiesten palkkiotilille. Hurjia tavoitteita alaisilleen asettanut Carrie Tollstedt sai palkkioita itselleenkin jopa 17 miljoonaa dollaria, alemmat toimihenkilötkin ansaisivat bonuksina tuhansia ja kymmeniä tuhansia dollareita.

Huijauksen tultua ilmi Wells Fargo-pankki on myöntynyt maksamaan tähän mennessä suurimman Pankkitarkastuksen määräämän sakon $185 miljoonaa dollaria ja asiakaspalautuksia $5 mijoonaa dollaria.

Nyt on vuorossa sitten rangaistukset. Toimitusjohtaja Stumpf joutui lopulta eroamaan ja tileistä vastannut Tollsted lähti pankin palveluksesta vapaaehtoisesti skandaalin tultua ilmi. Tollstedtilta vaadittaneen väärin ansaitsemansa $17 miljoonaa dollaria takaksin ja toimitusjohtaja Stumpfilta noin $19 miljoonaa dollaria.

Johtajat eivät kuitenkaan joudu lähtemään aivan tyhjin käsin, Stumpf saa erorahanaan $125 miljoonaa dollaria, osakeoptioita ja muita etuja, skandaalin aiheuttanut Tolstedt joutui tyytymään $124.8 miljoonan dollarin erorahaan.

Samassa rytäkässä erotettujen 5.300 pankkitoimihenkilön edut eivät yllä samalle tasolle.

Kultaisen kädenpuristuksen asemasta he saivat väilttömät potkut ja uhkauksen väärin kerättyjen bonusten takaisinperinnästä.
(10/16/16)
Etätoimittaja: Rakettimoottoreita ja Sibeliusta
Lievästi avaruushullulle etätoimittajalle englantilainen ystävä halusi esitellä englantilaisten ylpeyttä SKYLON-projektia animaatioelokuvan avulla.

Kuuden minuutin videossa esitellää tavallisilla moottoreilla maasta lähtevää lentokonetta(?), jonka moottorit sitten muuttuvat rakettimoottoreiksi tarpeeksi korkealle päästyään.

Juttu sinänsä oli hieno, mutta musiikkia tyystin tuntematon etätoimittajakaan ei voinut olla höristelemättä korviaan animaation alkaessa.

Sibeliuksen musiikki vapautuu tekijänoikeussuojasta vuonna 2028.

Klikkaa animaatio käyntiin ja kuuntele ainakin musiikki, montako tunnistat?
(10/23/2016)
USAsuomeksi Blogikirjoitukset
USAsuomeksi.com on vuosien mittaan poikinut useita blogeja, kirjoituksia eri aiheista.
Nyt klikkaamalla kuvaa saat blogiluettelon
Ylen Areena-lähetykset
Ylen uudessa Areenassa on parempi kuvanlaatu. Käyttäjiä kiusanneesta videoiden pätkimisestä on päästy eroon myös hitaammilla yhteyksillä ulkomaillakin.

Melkoisen hyvä sanakirja
bab.la sanakirja tarjoaa käännöksiä monelle eri kielelle, paikallisista ja arkipäiväisistä lauseista teknisempään ja erikoistuneeseen sanastoon. Erikoisuuksia sivuilla ovat synonyymisanasto, lausumisen harjoittelu, esimerkkilauseet, ja paljon muuta.
Viralliset ESTA-sivut
Yhdysvaltoihin ilman erillistä viisumia matkustavilta vaaditaan ns. ESTA-tiedot ja hallintomaksu. Tässä linkki Yhdysvaltojen hallituksen virallisille sivuille. Valitse aukeavan sivun yläreunasta haluamasi käyttökieli. Mukana myös suomi.
Klikkaa kuvaa ja siirry ESTA-sivulle.
Tarkasta omat luottotietosi
Voit turvallisesti ja maksutta tarkistaa omat luottotietosi kerran vuodessa.
Luottotietojen tarkastaminen on hyödyllistä aina välillä. Jos luottoraportilla on jotakin kummallista, saatat olla tietamättäsi tietovarkauden uhri. Valtion ylläpitämä www.AnnualCreditReport.com, on osoite, jossa voit tarkistaa omat tietosi kerran vuodessa ilmaiseksi.
Voit siirtyä AnnualCredirReport-sivulle klikkaamalla kuvalinkkiä.
LEPOKODIN JOHTOKUNNAN TIEDOTEARKISTO


Klikkaa kuvaa arkistossa oleviin tiedotteisiin.
(08/20/2016)
Lake Worthin Luterilaisen seurakunnan tiedotuslehti - Lokakuu 2016
Lake Worthin Luterilaisen kirkon kuukausittainen uutislehti.
Klikkaa, lataa ja lue.
Reijo Seppasen muistotilaisuus
Reijo Seppanen memorial service
Fri Oct 28th, 6.30pm
Palmwood Lodge No.303
845 Bradley Street
West Palm Beach, FL 33405
Ph: 561-833-0034
(10/28/16)
SUOMALAISTA ASAHIA KERHOTALOLLA
Finlandia Foundation Florida Chapter aloitti syyssesongin reippaasti tutustuttamalla liikunnallisen yleisönsä suomalaiseen Asahi voimisteluun.

Yhdistyksen tämän vuoden teema on Kunnossa Kaiken Ikää. Se oli myös tämän kokouksen aihe, josta FFFC:n puheenjohtaja, allekirjoittanut, piti viime torstaina esitelmän sanoin, kuvin ja näyttein.

Kunnossa Kaiken Ikää on valtion vuonna1995 aloittama ja myös rahoittama ohjelma, jonka tarkoituksena on kansalaisten kunnon kohentaminen ja terveyden edistäminen.

Siinä Suomi on maailman kärkimaita Kanadan ja Uuden Seelannin kanssa ja Euroopassa Suomi onkin aivan kärjessä. Ohjelma on saanut myös Maailman Terveysjärjestön palkinnon.

Kunnossa Kaiken Ikää nimikko-ohjelma huolehtii erityisesti työikäisten ja juuri eläkkeelle menevien liikunnasta, Ikäinstituutti siitä vanhemmasta sukupolvesta, Ilo kasvaa liikkuen pienten lasten ohjelmasta, ja Liikkuva Koulu toimeenpanee kouluikäisten liikuntaprojekteja.

Erityisesti yleisö ihastui Asahiin, suomalaiseen aamuvoimisteluun, jonka asiantuntijat ovat kehittäneet v. 2005 itämaisten liikuntalajien pohjalta sopivaksi parantamaan nimenomaan suomalaisille tyypillisiä elintapasairauksia, esim.liikalihavuutta ja tuki- ja liikuntaelinten sairauksia. Vaikka liikkeet ovat rauhallisia, koko keho on mukana yksittäisessä liikkeessä harmonisena kokonaisuutena. Tarkoituksena on, että harjoituksen tuottama henkinen rauhallisuus ja ruumiillinen rentous siirtyvät arkielämään.

Asahi on saavuttanut suuren suosion Suomessa. Finnair on käyttänyt Asahin istumamuotoa lentojensa taukoliikuntana. Amerikan suurlähettiläs, Mr.Adams, oli myös hurahtanut Asahiin.

Kokouksen jälkeen minäkin olen saanut useita soittoja toivomuksin, että säännöllistä asahiopetusta pitäisi saada tännekin. Myös kuntosalini johtaja olisi siitä hyvin kiinnostunut. Kunhan löydettäisiin vain opettaja!

Illan päätteeksi Kerhotalon johtaja, Kari Repo, näytti meille vielä hienon ja taiteellisesti tehdyn filmin Lapin "karjapaimenista": Aatsinki, Arctic Cowboys, Life in Lapland.

Kaarina Langeland
(10/24/16)
Matti Launonen näytti palkintokaappinsa
Moi, nyt saa helposti selville, mistä mikin Paralympia-, MM- tai EM-kisamitali on taisteltu tänne koti-Suomeen ja Matin vitriiniin Vuorelaan.
Urheiluterveisin Matti

Ps. Pöytätennikseksen 25-VUOTIS MATIN JUHLATURNAUS Suomitalolla, Lantanassa, Floridassa pidetään 21. helmikuuta 2017.

Tervetuloa osallistumaan ja katsomaan.
(10/24/16)
Suomi Konferenssikuoro kokoontui Montrealissa, Kanadassa 1. - 5.09.2016
Suomi Konferenssikuoro kokoontui Montrealissa, Kanadassa 1. - 5.09.2016.

Montrealissa oli mielestäni lämpimämpää, kuin Floridassa.

Perjantai-iltana oli harjoitusten jälkeen musiikkia moneen makuun. Kaksi suurta harjoitusta ennen lauantai-illan konserttia. Pekka Simojoen lauluja. Solistina oli itse Pekka Simojoki.

Konsertti pidettiin St-Michael's Finnish Lutheran Churchissa. Konsertti onnistui hyvin ja ja kuulijoita oli tupa täynnä. Kirkossa oli kuuma ja jokaiselta valui hiki vaikka kaikki ovet ja ikkunat olivat auki, yhtään tuulenvirettä ei ollut, eikä kirkossa ollut ilmastointia.

Konsertti meni hyvin kuumuudesta huolimatta, eikä kukaan pyörtynyt.

Sunnuntai-aamun Jumalanpalvelukseen Pekka Simojoki oli opettanut yhden afrikkalaisella tyylillä laulettavan laulun. Kaikki muut laulut olivat Pekka Simojoen omia sävellyksiä. Mukana oli mm. laulu, joka kuvaa evankelistan tuntoja kun hän kulkee paikasta toiseen julistamassa. Karavaani kulkee, koirat haukkuu. Pekka Simojoki joutuu samanlaisen ryöpytyksen kestämään, kuin jokainen sananjulistaja. Löysin itseni tuosta laulusta.

Nämä kuvat ovat vähän myöhässä, mutta muistot tuolta matkalta yhtä tuoreina mielessä.

Terveisin Hanski

Kuvat ja teksti Hans Nyholm, klikkaa otsikkokuvaa Kuvapankin kuvasarjaan.
(10/15/16)
Kaarina Kanerva palaa radioaalloille Floridassa
Kaarina Kanervan pitämä radio-ohjelma Floridassa palaa radioaalloille jo sunnuntaina!

Finnish Window ja USAsuomeksi.com ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa perinteikkään radio-ohjelman paluun sunnuntai-aamujen ohjelmistoon. Ohjelman toimittaa edelleen Kaarina Kanerva tukeutuen myös USAsuomeksi.comin tuottamaan sisältöön.

Perinteikkään Finnish Window-ohjelman puolituntisen voi kuunnella sunnununtaiaamuisin AM-taajuudella 1340 ja FM-taajuudella 96.1 kello 9:30am.

USAsuomeksi.com pyrkii etänauhoittamaan ohjelmat kuunneltavaksi USAsuomeksi.com sivun kautta viikottain. (9/30/16)
VIIKOTTAISET TAPAHTUMAT, FL

Suomi Talon kirjasto
Suomi Talon kirjasto on on jälleen auki sunnuntaisin 12 noon - 2pm.
Suomi Talo (2. krs), Lantana, FL.
Kirjastonhoitaja Leila DeSimone.
Vapauden Hinta Museo, Price of Freedom Museum
Suomi Talo (2. krs), Lantana, FL. Museo on auki sunnuntaisin 12 noon - 2pm.
Tiedustelut Harry Manner, puh. (561) 281 1360
Kotikirkon Viikkojuhla
Sunnuntaisin 5pm (17:00)
1510 High Ridge Rd, Lake Worth, FL 33461
www.kotikirkkoflorida.com
Tervetuloa!
Suomisolun suomenkieliset Jumalanpalvelukset
Sunnuntaisin 2 pm Trinity kirkossa 7255 South Military Tr Lake Worth.
Ajoohje: Hypoluxo Road länteen, käänny Militarylle etelään, aja noin 400 m, kirkko on oikealla, lännen puolella.
Jos tarvitset kuljetusta asuntoalueeltasi niin ota yhteyttä Markoon 561-319 2012.
Tuolijoogaa tiistaisin
Jooga tiistaina klo. 16:00 - 17:00 St. Andrewsin kirkon seurakuntasalissa. Joogan kevyet venytykset ovat kaikille, varsinkin eläkeläisille! Jooga hoitaa vartalon ja sisäelimistön terveyttä. Joogassa voimistellaan lihaksia, lisätään happea vereen ja vahvistetaan luustoa. Piristys huomataan selvästi kasvoista tunnin jälkeen! Tervetuloa kokeilemaan tuolijoogaa!

Maanantaisin Suomitalolla Cardio Dance Minnan kanssa
301 W. Central/Finlandia Blvd, Lantana
Maanantaisin Suomitalolla Kello 7pm-8pm Cardio Dance Minnan kanssa.
Kansainvälisiä rytmejä ympäri maailman mukaanlukien latinorytmeja jotka pitävät sykkeen korkealla. Tämä kuntoilu tuntuu enemmän hauskanpidolle.
Mukaan vain ystäviä ja vettä . Lahjoitus $5
Tule tanssimaan hyva alku viikolle!

Suomi Talon treenitunnit tiistaisin 7-8pm, $1!
Mukaan käsipainot, jumppa-alusta ja vesipullo.
Viikottain vaihtuvat vetäjät! Naiset ja miehet ikään ja kokoon katsomatta tervetuloa!
Suomi Talo, 301 Central Blvd / Finlandia Blvd. Lantana, FL

SiSu-Team Suomi Talossa tiistaisin.
Suomi Talon Sisu-team kokoontuu jälleen tiistaisin 9-11 am, tekijöitä tarvitaan edelleen sekä sisä- että ulkoalueen huoltotöihin. Ota yhteyttä 1-561-547-9450.

Keskiviikkoisin Suomitalolla Body Pump Minnan kanssa
301 W. Central/Finlandia Blvd, Lantana
Keskiviikkoisin Suomitalolla kello 7pm - 8pm Body Pump Minna kanssa. Kokovartalojumppa vaihtuvalla ohjelmistolla. Mukaan matto, painot ja vettä sekä tietenkin jumppakaveri. Lahjoitus $5.
Vaihtoehtoisia liikkeitä tarvittaessa.

Dollarijumppa Kerhotalolla torstaisin 7-8pm!
908 Lehto Lane, Lake Worth.
Mukaan käsipainot, jumppa-alusta ja vesipullo. Viikottain vaihtuvat vetäjät! Naiset ja miehet ikään ja kokoon katsomatta tervetuloa!
SUOMI TALON KIELIKOULU
301 W. Central/Finlandia Blvd, Lantana
Koulun syksy alkaa! Ensimmäiset tunnit:
torstaina 3.11. klo 9.30 Alkeisryhmä (Helena Melto)
perjantaina 4.11. klo 9.00 Intermediate (Tuula Ranta-Pere)
perjantaina 4.11. klo 9.00 High Intermediate and Advan ced (Armi Sturges)
Tervetuloa aloittamaan tai jatkamaan opiskeluasi!
Tiedustelut: Armi tel. 305-394-0804 tai armi1(at)bellsouth.net tai Tuula tel. 561-713-3618
Tapahtumat
Finnish American Rest Home: ANNUAL MEMBERSHIP MEETING
Paikka: Finnish American Rest Home, Inc., Annan Maja 1800 South Drive, Lake Worth, FL 33461
Päivä: 10/29/2016
Aika: 2:00 pm
Lisää...
Finnish American Rest Home: JÄSENISTÖN VUOSIKOKOUS
Paikka: Finnish American Rest Home, Inc., Annan Maja 1800 South Drive, Lake Worth, FL 33461
Päivä: 10/29/2016
Aika: 2:00 pm
Lisää...
Halloween tanssit
Paikka: Suomi Talo - Finland House 301 Finlandia Blvd Lantana
Päivä: 10/29/2016
Aika: 7 pm
Lisää...
St. Andrew's Bookstore!
Paikka: St. Andrew´s Church 928 South E Street, Lake Worth, FL
Päivä: 10/30/2016
Aika: 10am - 11 am
Lisää...
Amerikan Suomalaisen Turistiklubin jäsenten kuukausikokous
Paikka: Suomi Talo - Finland House 301 Finlandia Blvd Lantana
Päivä: 10/30/2016
Aika: 2 pm
Lisää...
SUOMI TALON KIELIKOULU: Koulun syksy alkaa, alkeisryhmä torstaina, edistyneemmät perjantaina
Paikka: W.Central Finlandia Blvd, Lantana
Päivä: 11/3/2016
Aika: 9:30am
Lisää...
SUOMI TALON KIELIKOULU: Koulun syksy alkaa, alkeisryhmä torstaina, edistyneemmät perjantaina
Päivä: 11/4/2016
Aika: 9 am
Lisää...
FLORIDAN POHJALAISTEN KUUKAUSIKOKOUS
Paikka: Suomi Talo 301 W. Central/Finlandia Blvd Lantana, FL 33462
Päivä: 11/4/2016
Aika: 2:00 p.m.
Lisää...
Floridan Karjalaisten kuukausikokous
Paikka: Suomi Talo, 301 Finlandia Blvd, Lantana, FL 33462
Päivä: 11/5/2016
Aika: 03.00 pm
Lisää...
KERHOTALON KIRPPUTORI & RAISKALE AAMIAINEN FLEA MARKET & PANCAKE BREAKFAST AT AMERICAN FINNISH CLUB
Paikka: AFC <> KERHOTALO 908 Lehto Lane, Lake Worth, Fl 33461 Ph. 561 965-9792
Päivä: 11/5/2016
Aika: 8AM-NOON
Lisää...
FLORIDAN LAULUMIESTEN TANSSIT
Paikka: Suomi Talo 301 W. Central/Finlandia Blvd Lantana, FL 33462
Päivä: 11/5/2016
Aika: 7:00 p.m.
Lisää...
SOILE YLI-MÄYRY ON TULOSSA SUOMI TALOLLE!
Paikka: Suomi Talo, Lantana
Päivä: 11/6/2016
Aika: klo 2:00 p.m.
Lisää...
St. Andrew's Bookstore!
Paikka: St. Andrew´s Church 928 South E Street, Lake Worth, FL
Päivä: 11/6/2016
Aika: 10am - 11 am
Lisää...
Suomen New Yorkin pääkonsulaatti tuo liikkuvan passilaitteiston Lake Worth:iin 7.-10.11.2016
Paikka: Kunniakonsulaatti 523 Lake Avenue Lake Worth FL 33460
Päivä: 11/7/2016
Aika: ajanvaraus pakollinen
Lisää...

Lisää...

MainostoimistoLiput kaikkiin tapahtumiin Floridassa

Sanna Eronimous, Realtor, 561-317-2207

Bertina!

HomeMax Realty - Palm Beach 1-561-540-8122 or Miami 1-305-407-3505

Scan Air Hynonen, Lake Worth, FL (561) 309-5824

Aimotravel Matkatoimisto, Lake Worth, FL

Palm Beach R&D 866-319-2377


Henry Haakkola - Vakuutukset


Luokitellut Ilmoitukset
 
Uusimmat Ilmoitukset
  Kuljetukset

Lisää...


Video:Tapio Alanko
Klikkaa video käyntiin
Suomen teksti-tv  

 

Boca Raton Beach, Florida
Kuva päivittyy vain valoisana aikana
Klikkaa tästä - saat kuvan suurempana


Kannettava passilaite tulee marraskuusssa Lake Worthiin
Klikkaa suurennokseen -

Suomeksi:


Click to enlarge
 in English:
VAALIT LÄHESTYVÄT!

Ennakkoäänestys alkaa 10/24
Vaalit marraskuun 8
Klikkaa kuvaa tarkempiin tietoihin


  

 

ds

SEURATTAVAT


RADIO-OHJELMA FLORIDASTA, järjestystä on hieman muutettu!
Kotikirkon aamuohjelma ja radio-ohjelma Finnish Window ovat kuultavissa suorana sunnuntaisin klo 9:00-10 AM. Radion kautta kuunnellessa aallonpituus on AM 1340.

Klikkaa kuvaa niin kuulet viimeisimmän nauhoitetun Finnish Window-ohjelman, alla on linkki, jos haluat kuunnella suoraa ohjelmaa radiokanavalta.

Finnish Window radio-ohjelman puhelinnumero on 561-533-0410 ja ohjelmaan voit myös lähettää sähköpostia osoitteella osmokanerva@bellsouth.net


Kuuntele radiokanavaa suorana lähetyksenä tästä linkistä!SUSANNA SUHONEN
Susanna Suomesta
on kirjoittanut sivuillemme jo vuodesta 2005 perehdytäen lukijoitamme perinteisiin ja ajankohtaisiin aiheisiin.
Klikkaa Susannan kuvaa lue jutut!
Anna Susannalle kommentteja artikkeleista!
KAARINA NASKI
Toimittaja, fil.maist. Kaarina Naski on tehnyt journalistin työnsä kotkalaislehdessä ja sittemmin valtakunnallisessa uutistoimistossa (LSP). Nykyisin Kaarina on vapaa toimittaja, erityisalueenaan kulttuuri.
Klikkaa kuvaa ja lue niin tiedät enemmän kuin muut. Anna Kaarinalle kommentteja artikkeleista!Radio & TV

 Radio Suomi 
 Radio Rapu 
 Sibelius TV 
 Radio Pooki 
 Zoice suomipop 
 Classic Radio Fi 
 Iskelmäradio 
 Radio Nova  
 Radio Voice Suomi 
 Radio Energy 
 Groove Radio Fi 
 Radio Rock Fi 
 Radio Aalto 
 Elävän Arkisto  
 Radio Helsinki 
 Järviradio 
 Kristillinen TV7 
 Radio Peili  
 YLE Kuunteluhuone 
 YLE Urheilu 
 Suomen TV 
 Victorian Yliop. CAN 
 BBC TV-uutiset 
 MTV3, FIN 
 Uutislähetykset 

 Lisää radioita...

Klikkaa ja katso kaikki Lehdet

 Helsingin Sanomat 
 Iltalehti 
 Iltasanomat 
 Aamulehti 
 Karjalainen 
 Kauppalehti 
 Taloussanomat 
 Hufvudstadsbladet 
 Turun Sanomat 
 Etelä-Suomen Sanomat 
 Kansan Uutiset 
 Lapin Kansa 
 Maaseudun Tulevaisuus 
 Savon Sanomat 
 Canadan Sanomat 
 Sun-Sentinel, FL 
 Palm Beach Post, FL 
 Uusi Suomi 
 New York Times 
 Nelonen 
 MTV3 Int. 

Lisää lehtiä

Aloitus Liikeluettelo Ilmoitukset Tapahtumat Rekisteröidy Palaute Yhteystiedot